Слідкуйте за нами

24-01-2024
     Анна Франк - символ надії та трагедії в історії Голокосту. Її історія розповідає про неймовірну силу людського духу, але одночасно нагадує нам про жахи війни та ненависті.
     Анна народилася 12 червня 1929 року у Франкфурті-на-Майні (Німеччина), в єврейській родині, але через переслідування євреїв націонал-соціалістами сім’я переїхала до Амстердаму, де їх і застала Друга світова війна. Через загрозу життю родина мусила покинути домівку і переселитися у сховище, яке облаштували батько Анни з колегами в приміщенні фірми, що виробляла джемові добавки в якій і  працював Отто Франк.
     Протягом двох років, Анна вела свій відомий щоденник, в якому вона виразно описувала свої почуття, спостереження та надії на краще майбутнє. Ці записи не лише відображали її особистий світ, але й стали однією з найважливіших свідчень трагедії Голокосту.
     Бібліотекарі філії №1 КЗК КМПБ до Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту організували виставку однієї книги «Щоденник Анни Франк», яку проілюстрували та створили анімаційний фільм «Де Анна Франк?» Арі Фолман та Давид Полонський. 
     Виставковий простір переносить відвідувачів у світ молодої дівчини, де кожна деталь дихає духом часу. На робочому столі, непересічний світ Анни розкривається у її найважливішому творі - "Щоденник Анни Франк". Не випадково на виставці представлена книга – «Міфи давньої Греції». Це видання стало не лише джерелом інтелектуальної насолоди для дівчини, але і засобом, яким вона користувалася для втілення свого протистояння нацистському режиму. Поруч з книгою розміщені пазли, які вона отримала в подарунок на останньому вільному дні народження. Ці пазли стали символом невигаданої гри, в яку Анна та її сім'я втягнулися під час важких часів. 
    Кожна деталь цієї виставки, будь то робочий стіл, книга чи пазли, несе в собі глибокий сенс та зв'язок із життям та боротьбою Анни Франк.
    Історія Анни Франк  глибоко вражає, нагадуючи про недоліки людської природи, але також і про те, наскільки сильним може бути людський дух в умовах великої трагедії. У цій виставці відчувається атмосфера, що випливає з умов війни, але одночасно вона заохочує до втілення високих ідеалів, які об'єднують нас як громаду, щоб пережити та подолати випробування важких часів.
    Завітайте до філії №1, щоб зануритися в унікальний світ Анни Франк та знайти натхнення у виставці однієї книги та дізнатися історію і трагедію Голокосту, за адресою: проспект Лесі Українки, 13


Слідкуйте за нашими новинами на FacebookInstagram та Telegram

Коментарі: Залишити коментар
 
X