Слідкуйте за нами

18-01-2024
     Чи вміємо ми спілкуватися? Чи ставимо собі за мету досягти успіху в тій чи іншій справі за допомогою влучних і вміло використаних ввічливих виразів? Чи завжди усвідомлюємо силу свого слова? Чи не настав час замислитися про важливу складову частину загальнолюдської культури - культуру в мові?
     Посібник: Антисуржик : навч. посіб. / за заг. ред. Олександри Сербенської. - Львів : Апріорі, 2023. - 296 с.
допоможе вам у цьому. В   книзі  дуже  цінними  є  наведені авторами  зразки мовленнєвої поведінки в різних ситуаціях спілкування. Цікавим є розділ про етикет. Подано правила вимови та правопису найскладніших та найсуперечливіших уживань слів та словосполучень сучасної української літературної мови. Наведено зразки поширених готових висловів. Наприкінці книги є словничок наголосів різних частин мови, запропоновано тренувальні тестові завдання для самоперевірки засвоєного, наведено список літератури. 
     Книга буде корисна для широкого загалу, її схвально приймуть студенти, учні та вчителі загальноосвітніх закладів, а також усі, хто прагне вдосконалити своє мовлення та  зберегти самобутність українського слова.

     Книга знаходиться у читальній залі філії №2 КЗК КМПБ

     Слідкуйте за нашими новинами на FacebookInstagram та Telegram 

Коментарі: Залишити коментар
 
X