Слідкуйте за нами

14-01-2024
Вони постали каменем, мов неприступна скеля,
На них залізом плавленим валились сотні тонн,
Та їх кістки не тріснули — не витримала стеля,
Та дух їх не зламався — не витримав бетон!

     «Історія мужності» -  таку назву має фотовиставка, яку організували до Дня пам’яті Кіборгів в абонементі філії №2 КЗК КМПБ
      Бої за Донецький аеропорт, одні з найзапекліших у війні на сході України, тривали з травня 2014-го до 22 січня 2015 року. 242 дні українські військові, добровольці, медики й волонтери протистояли навалі російсько-окупаційних військ і проросійських бойовиків, затято відстоюючи рідну землю. Звитяжна оборона летовища стала символом незламності та бойового духу нашого війська, а захисників терміналів почали називати «кіборгами».
       На фотовиставці представлено багато світлин  Сергія  Лойка - єдиного іноземного кореспондента, який побував у Донецькому Аеропорту в жовтні 2014 року і провів там чотири повних дні з «кіборгами».  Саме його світлини й були взяті для книги «АД 242. Історія мужності, братерства та самопожертви». З цією книгою ви  можете ознайомитися, відвідавши  виставку. Книга про 242 дні боїв в аеропорту Донецька, або в АДу — як його назвали оборонці летовища — це майже шість десятків свідчень «кіборгів», коментарі військових експертів та військових аналітиків з України, США та Канади, представника Генерального штабу Збройних сил України. 
       Про життя і смерть, про відчайдушність і страх, про любов і дружбу, про те, що і чому захищали у терміналах ДАПу українські бійці — читайте у розповідях безпосередніх учасників оборони Донецького аеропорту.
       Пам’ятаємо тих, хто боронив і боронить нашу землю.
Слава Україні! Героям Слава!



Коментарі: Залишити коментар
 
X