Слідкуйте за нами

11-01-2024

Щорічно, 16 січня  українці вшановують пам’ять героїв-кіборгів, які в найзапекліших боях пройшли 242-денне пекло, захищаючи Донецький аеропорт – стратегічно важливий об’єкт.

«Кіборги вистояли, не вистояв бетон», - фраза, яка назавжди вписана у сучасну історію України. Бої за Донецький аеропорт - одні з найзапекліших у війні на Сході України - тривали з травня 2014-го до 22 січня 2015 року. 

242 дні українські військові, добровольці, медики й волонтери протистояли навалі російсько-окупаційних військ. Захищаючи Донецький аеропорт, загинули понад 200 українських захисників, поранено понад 500.  

Оборона летовища стала символом незламності та бойового духу українського війська, а захисники терміналів отримали почесне ймення «кіборги».

До  Дня пам’яті «кіборгів» - захисників Донецького аеропорту у філії № 5 розгорнуто виставку-пам’ять «Героям оборони Донецького аеропорту – вічна пам’ять і слава!», на якій представлені видання, де відтворена картина баталій, виявляються та узагальнюються причини безпрецедентної стійкості захисників летовища, показана вся велич та героїзм українських кіборгів.

Бої за Донецький аеропорт стали символом незламності та бойового духу українського війська.

Запрошуємо відвідати бібліотеку на Раківці (вул. Республіканська, 65) та переглянути виставку.


Коментарі: Залишити коментар
 
X