Слідкуйте за нами

18-12-2023
     17 грудня в абонементі філії №2 КЗК КМПБ, відбулася промо презентація книги Валентини Крамаренко «Пригоди Альки і Вальки у них вдома, в Україні». Зустріч вийшла неймовірною - теплою, дружньою, трохи веселою, трохи сумною, але дуже душевною, щирою і… дуже щемною. Приємно, що на презентацію прийшло багато молоді, а ще прийшли дітки, разом з мамами та бабусями. 
      Книга у пані Валентини вийшла дуже сімейною. І судячи з реакції присутніх на прочитане(а уривки з книги зачитувала сама авторка), сподобалася і дорослим, і малим, і підліткам. Дорослі згадали своє дитинство, поділилися цікавими випадками зі свого життя, а дітки дізналися для себе дещо нове, наприклад, як робити «секретики» (приклад зробленого «секретика» можна було побачити на столі). В книзі багато історичних фактів подано дуже зрозумілою, простою для дітей мовою. Це теж відмітили присутні. Підлітки, коментуючи книгу, говорили про те, що в цей час, як ніколи, вони відчувають, що для них значить їхня рідна країна, Україна. 
        Присутні послухали  й історію волонтерки -  дівчинки Міланії з Харкова, яка зі своїми рідними за 20 хвилин зібралася й виїхала з міста, бо стало зовсім небезпечно там знаходитися, відчули її емоції на все те, що їй довелося пережити. А потім авторка книги зачитала історію від’їзду з Бахмуту однієї з героїнь книги - Вальки, яка з сім’єю пробиралася через ворожі блокпости, і як усі раділи, коли нарешті побачили наш рідний, український прапор. А от мати іншої героїні книги, Альки, вирішила інакше, вирішила їхати до окупованого Криму. Як складеться доля двох героїнь, чи зустрінуться вони знову, це вже, мабуть, буде інша історія…. 
       Присутні на презентації одноголосно попросили пані Валентину написати продовження. Тож, сподіваємося, далі буде, і ми ще зустрінемося з невгамовними Валькою та Алькою.

       Більше світлин дивіться тут

       Відеосюжет "Кременчуцькі новини" з презентації дивіться тут

   

Коментарі: Залишити коментар
 
X