Слідкуйте за нами

07-12-2023

Ви впевнені, що розмовляєте правильно та не вживаєте жодних росіянізмів? Адже саме складнощі перекладу, обмежений словниковий запас, неправильний наголос заважає говорити українською вільно та правильно. Але не помиляється лише той, хто не робить нічого. Тому ми пропонуємо вам книгу: Дворецька Юлія. Помилкаріум. Моя українська правильна та вишукана [Текст] / Юлія Дворецька. — Харків : Вид. група «Основа», 2021. — 128 с. — (Серія «Візуалізований довідник»).  

«Помилкаріум» - це унікальна книга, спрямована на допомогу всім, хто вивчає та вдосконалює українську. Цей довідник не навантажує читачів складною теорією або історією мови. Натомість він пропонує приклади найпоширеніших помилок і варіанти їх виправлення, що базуються на 15-річному досвіді авторки як редакторки та коректорки.

Книжка Юлії Дворецької буде корисна всім, чия українська все ще недостатньо ідеальна. Тобто всім без винятку. Комусь - щоб вивчити й запам'ятати. Комусь - щоб доступно й ненудно пояснити. Найкраще, що тут є - українські відповідники до приказок, сталих виразів таких, наприклад, як «губа не дура», «из огня да в полымя», "еле-еле душа в теле" та інші.

Видання містить велику кількість прикладів найбільш поширених помилок, недоречних мовних конструкцій в українській мові та варіантів їхнього виправлення. Оригінально, з гумором поданий матеріал допоможе читачеві легко, нестандартно удосконалити своє мовлення. 

«Помилкаріум» — ваш помічник з української мови, який чекає вас на абонементі філії №2 КЗК КМПБ

 Вивчайте, говоріть вільно та вишукано!

Коментарі: Залишити коментар
 
X