Слідкуйте за нами

06-12-2023
     Цього року у фокусі Національного тижня читання височіє постать Миколи Хвильового, талановитого українського письменника, пристрасного полеміста та активного організатора літературного процесу в Україні, якому 13 грудня відзначається 130 років від дня народження.
     Більш ніж 50 років  його ім'я було викреслене з історії української літератури, твори не перевидавалися, читання їх заборонялося. «Невже я зайвий чоловік тому, що люблю безумно Україну?» - писав М. Хвильовий. 
    До ювілейної дати письменника у філії №1 КЗК КМПБ організовано книжкову виставку-портрет «Хвиля проти течії», присвячену життю й творчості поета. 
     Виставка складається з 2-х розділів.
     Перший розділ «Поет Розстріляного Відродження» містить книги про життя і творчість Миколи Хвильового, який назвав свій життєвий шлях «шляхом безумної подорожі». Це – сучасні видання посібників української літератури з інформацією про письменника, біографічні матеріали, довідники та енциклопедії. 
     У другому розділі «Бунтівний романтик» представлена творча спадщина Миколи Хвильового – твори, що побачили світ у 1920-1930 рр.: романи, повісті, оповідання, памфлети.
     6 грудня рамках Національного тижня читання бібліотекарі абонемента для дорослих провели бесіду біля книжкової виставки для молоді. Учні РЦПТО №1 м.Кременчука ознайомилися з творчістю письменника, читали уривки з його творів, а також дізналися про біографічні та творчі таємниці Хвильового, про тернистий життєвий шлях цієї легендарної людини, яка в умовах нелюдяної, тоталітарної системи заплатила своїм життям за ідею служіння національній культурі, своєму народу.

     Більше світлин дивіться тут


Коментарі: Залишити коментар
 
X