Слідкуйте за нами

05-12-2023
    З 4 по 10 грудня 2023 року в Україні оголошено Національний тиждень читання. 
    Мета цього тижня – консолідувати українське суспільство навколо читання як тренду. Цьогорічне гасло акції – «Бути своїми», що означає зв’язок між поколіннями, подолання відстані між літераторами, книговидавцями  й  читачами.
    До Національного тижня читання долучилася  і філія № 5 КЗК КМПБ. 
Цьогоріч у фокусі  тижня читання – постать Миколи  Хвильового, адже 13 грудня  Україна відзначатиме 130 років від дня його народження.
    До ювілею письменника   бібліотекарі філії  підготували та провели літературну годину «Микола Хвильовий – талант, що прагнув до зірок».
    Постать Миколи Хвильового доволі неоднозначна, його ганили й ним захоплювалися, звинувачували в усіх смертних гріхах і зараховували до лику мучеників та святих, намагалися викреслити з історії літератури й визначали чільною фігурою літературного поступу ХХ століття.
    Його твори іноді не зовсім зрозумілі й важкі для вивчення, проте, незважаючи на всі ці аспекти в ході заходу бібліотекарю вдалося зацікавити учасників  маловідомими фактами з життя письменника. 
    Після отриманої інформації  несподівано виникла активна дискусія з приводу не тільки подій в літературному процесі  30-х років ХХ століття, а й історичних подій, які тоді відбувалися та їх впливу на літературу та долі письменників «Розстріляного відродження». 
    Далі  всі охоче долучилися до інтерактивної гри «Правда чи дія». Учасники заходу активно відповідали на запропоновані питання, разом шукали  правильні відповіді, читали уривки з памфлетів Миколи Хвильового, отримували символічні передбачення майбутнього від письменника.
    На абонементі обслуговування дорослих для користувачів бібліотеки експонується книжковий перегляд, який висвітлює життя і творчість письменника.
    Тож, запрошуємо  всіх  долучитися до Національного тижня читання та завітати до бібліотеки !


Коментарі: Залишити коментар
 
X