Слідкуйте за нами

04-12-2023
     Щорічно, починаючи з 2019 року, 7 грудня  відзначається неофіційне свято - Всесвітній день української хустки. До цього свята по всій країні проводяться різні майстер-класи та конкурси на вміння зав’язування хустки. От і бібліотекарі абонемента філії №2 КЗК КМПБ  долучилися до свята  та організували  народознавчий вечір «Обереги жіночої долі: як же хустка українська до лиця» із циклу «Життя як будень, життя як свято».
    Охочих послухати історію української хустки та взяти участь у майстер-класі зібралося чимало, але  тут повітряна тривога внесла свої корективи, тому захід довелося проводити в укритті. Присутні дізналися багато цікавого про історію української хустки, про те, які хустки носили жінки різного віку, про жіночі головні убори Полтавщини. Народна майстриня Ірина Залюбовська розповіла про роль, яку відіграє хустка у створенні ляльок-мотанок.
    Майже усі присутні на заході жінки та дівчата взяли  участь у майстер-класі по зав’язуванні хусток, що проводила Іванна Чаплигіна. Тож, відразу після відбою повітряної тривоги, повернулися до бібліотеки, де продовжився майстер-клас та усі бажаючі змогли пофотографуватися у фотозоні, присвяченій Дню української хустки. 
       До речі, фотозона буде діяти ще протягом тижня, тож усі, охочі можуть завітати до філії №2 та зробити чудові світлини з хустками.

       Більше світлин дивіться тут

       Пропонуємо переглянути відеосюжет про зустріч від "Кременчуцькі новини"

Коментарі: Залишити коментар
 
X