Слідкуйте за нами

30-11-2023
      Олег Блохін – справжня легенда у світі футболу. Масштаби його таланту й досягнення охоплюють не тільки радянський та український, але й світовий футбол в цілому.
      Найкращі роки своєї кар'єри він провів у складі київського «Динамо». Саме з цим клубом спортсмен здобув два Кубки володарів Кубків (1975, 1986) та Суперкубок УЄФА (1975). А найголовніший приз його життя - «Золотий м’яч» (1975) від «Франс Футбол». Як правило, цю відзнаку гравці отримують у зрілому віці або на піку своєї кар’єри, Блохін же отримав цей приз, коли йому тільки-но  виповнилося 23 роки.
      Є чим пишатися і Блохіну-тренеру – він перший наставник в історії українського футболу, якому вдалося вивести збірну України до першого в її історії  чемпіонату світу, дійшовши разом із нею 2006 року то чвертьфіналу.
      У книзі   Сільвестров О.В. Олег Блохін [Текст] / О.В. Сільвестров. – Харків: Фоліо, 2012. – 121 с. простежується життєвий шлях великого спортсмена від самого початку занять футболом. Автор розповідає про його батьків - Катерину Захарівну Адаменко та Володимира Івановича Блохіна, адже саме вони й дали путівку у великий спорт Олегу. Герой книги яскраво представлений  як футболіст, тренер, батько, дід…
     Познайомившись з книгою ви відкриєте для себе багато цікавих, маловідомих широкому загалу фактів  про свого спортивного кумира.

     Книга знаходиться у відділі обслуговування дорослих КЗК КМПБ


Коментарі: Залишити коментар
 
X