Слідкуйте за нами

22-11-2023
     Голод…
     Це страшне слово повертає нас у далекі 30-ті роки ХХ століття. Кожного року наприкінці листопада український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам'ять мільйонів жертв Голодомору, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії нашої держави. Смуток огортає душу, коли читаєш рядки архівних документів, чуєш сповнені болю розповіді очевидців тих страшних подій. Але правду про це повинні знати всі, якою б гіркою вона не була. 
     До 90-х роковин трагедії українського народу у філії № 5 КЗК КМПБ було проведено історичний екскурс «Голодомор… Збережи правду. Збережи пам'ять»
Захід почався з перегляду зворушливого відеокліпу Оксани Білозір «Свіча» на музику Мирослава Скорика, який присвячено усім загиблим під час Голодомору. Учасники заходу переглянули презентацію з елементами хроніки голодомору, ведуча ознайомила присутніх з передумовами створення штучного голоду, зачитала спогади очевидців страшного геноциду українського народу.
     Наприкінці заходу присутні ознайомилися з книжковою виставкою «Не дамо згасити свічу пам’яті”, вшанували пам'ять всіх невинно убієнних хвилиною мовчання та зробили світлини біля інсталяції, яку до роковин Голодомору оформили працівники бібліотеки. 


Коментарі: Залишити коментар
 
X