Слідкуйте за нами

21-11-2023

У відділі обслуговування дорослих КЗК КМПБ напередодні дев’яностих роковин вшанування пам’яті жертв голодомору в Україні  оформлена книжкова виставка-пам’ять «Схилимо голови в скорботі». Книги, документи, свідчення очевидців, розсекречені архіви – все це допоможе вам розібратися у причинах та наслідках цього злочину проти людства. Цілий розділ присвячений подіям тих часів на Полтавщині.

Бібліотекарі відділу рекомендують звернути увагу на розділ «Пульсуючий біль – невигадані сюжети».  Це підбірка прозових та поетичних творів, для яких їх автори не вигадували сюжетів, а брали їх із життя… Як із життя своєї родини  Ніна Данько написала роман «Між двома веснами». Цей твір так вразив  кременчуцьку майстриню-лялькарку Ірину Залюбовську, що вона відтворила колись щасливу та багатодітну родину Ночовних у своєму панно, на якому родина ще разом. Ще одна з робіт майстрині «Останній рядочок», що представлена на виставці, якнайяскравіше ілюструє трагізм долі українських родин тих страшних часів.

Відділ обслуговування дорослих запрошує вас переглянути виставку. Читати, знати  необхідно, адже це ті уроки історії, що вартували життя мільйонам українців. Їх життя згасло, а голоси живуть… Пам’ятаймо!


Коментарі: Залишити коментар
 
X