Слідкуйте за нами

16-11-2023
      Яка ж Україна без українців? Саме про людей із українським корінням, якими захоплюється увесь світ й розповідає книга Скицька У. #НАШІ на карті світу. Історії про людей, якими захоплюється світ. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2019. - 312 с.
     Хто ж такі ці «наші»? «Наші» – це українці чи нащадки українців, про яких справді варто знати. Варто хоча б тому, що їхні історії вражають і надихають, а ще переконують що не існує нічого неможливого для того, хто вірить, ризикує і не втрачає нагоди.
      Під однією обкладинкою зібрано 80 історій про українців, які прославились на весь світ, хоча дехто навіть і не знає, що їх коріння «проростає» з української землі. Так, нам є ким пишатись! Наших талановитих людей по всій планеті дуже багато. Інженери, дослідники, науковці, митці, політики та інші знамениті й геть невідомі українці.  Серед героїв книжки є добре знані Іван Пулюй,  Енді Воргол, Софія Яблонська,  Ігор Сікорський, Марія Примаченко  і ще десятки імен, чиї неймовірні життєписи стануть для багатьох справжнім відкриттям, авантюрною чи драматичною історією життя, яке часом нагадує роман чи фільм, а не реальність тих, хто справді жив і творив у минулому столітті.
      Авторка книги Уляна Скицька вишукувала відомі та зовсім невідомі імена наших у світі. Так виявилося, що українське походження мають режисер Стівен Спілберг, корейська принцеса, розробник термоядерної бомби, оскароносний мультиплікатор Діснея та багато інших. Є в книжці й уродженець Кременчука – Дмитро Тьомкін – володар чотирьох «Оскарів, шести «Золотих глобусів», «Легенда Американської Музики», який створив музичний супровід до сотні голлівудських кінофільмів. 
      Аби перевірити кожен факт, Уляна Скицька списувалася з родичами та нащадками видатних українців. Отримала відповіді від студії "Діснея", керівника NBA, Гарвардського університету, доньки Стівена Спілберга. І ніхто з нащадків не відмовився від українського походження. Рідні надсилали фотографії та нові факти.
     Читаючи книжку, захоплюєшся силою людського духу й необмеженими можливостями інтелекту. В ній кожен знайде  саме ту історію, яка вразить найсильніше, яка змусить повірити в себе і запишатися «своїми».
      Пориньте у життя непересічних українців з книгою «#НАШІ на карті світу».
      Книга знаходиться у філії №4 ім. і.Приходька КЗК КМПБ


Коментарі: Залишити коментар
 
X