Слідкуйте за нами

09-11-2023
    Українська кухня створювалась протягом багатьох віків, тому вона певною мірою відбиває не тільки історичний розвиток українського народу, його звичаї, традиції та культуру, а й соціальні умови, природні та кліматичні особливості, в яких перебував український народ в процесі свого історичного розвитку. Це така ж культурна спадщина українського народу, як мова, література, мистецтво.
    Неможливо передати словами смак українських страв, але українським письменникам вдається створити  певну атмосферу.  Часто в їхніх творах нам трапляються описи страв та навіть їхні рецепти. Одразу хочеться поласувати чимось смачненьким, а іноді й спробувати екзотичні страви, які так вихваляють герої  книг.
    Якщо про кулінарні вподобання Полтавщини ми знаємо з творів І. Котляревського, М. Гоголя, І. Нечуя-Левицького, то повість Матіос М.В. Кулінарні фіґлі [Текст] / Марія Матіос. – Вид. 2-ге. – Львів: Піраміда, 2011. – 208 с. -  містить гуцульський колорит. Він досягається саме за допомогою рецептів страв цього регіону України.
    «Кулінарні фіґлі» - це здоровий гумор і мініенциклопедія сімейного життя самодостатньої жінки, яка знає, що сміх і смачна кухня вміють підтримати здоровий дух у тілі людини, так само як нехитрі знання неписаних законів і народних звичаїв.
    Спочатку складається враження, що ви прийшли до гостинної хазяйки, яка з задоволенням готує свої улюблені страви та поміж тим забавляє гостя цікавими історіями своєї родини. А далі пішли якісь неймовірні поради: як спокусити та утримати чоловіка біля своєї спідниці за допомогою кулінарних шедеврів.
    Повість Марії Матіос «Кулінарні фіґлі» розкриває яскраві та смачні художні образи страв, процеси їх приготування й подавання. З-поміж різних рецептів страв авторка презентує святкові й обрядові, які готувала ще її бабуся.
Як радять видавці, беручи до рук «Кулінарні фіґлі» Марії Матіос, не забудьте прихопити «слинявчик», бо від цього смачного й життєрадісного читання вам не раз тектиме слинка із підборіддя - і аж до пазухи.
   Насолоджуйтеся смаком українського слова і українських страв від Марії Матіос!
   Книга знаходиться у філ. №1, філ.№2, філ.№5 та у відділі обслуговування дорослих КЗК КМПБ.


Коментарі: Залишити коментар
 
X