Слідкуйте за нами

06-11-2023

     Відділ інформаційних технологій та електронних ресурсів КЗК КМПБ  запрошує усіх відвідати XR-виставку "Справжні причини війни, або як працює російська пропаганда".


      Ця унікальна виставка розроблена спеціально для боротьби з російською пропагандою та підвищення рівня обізнаності та медіаграмотності в суспільстві. Вона поєднує традиційні постери з передовими технологіями:  додаток edAR дозволяє користувачам використовувати 3D, AR та VR без необхідності в спеціальному обладнанні.

     Завдяки додатку edAR:
    Можна сканувати плакати смартфоном, щоб активувати віртуальну реальність.
    Плакати «оживають» й глядачі бачать 3D моделі, аудіо та відео, які розширюють розуміння теми.
    Віртуальні портали заохочують до глибокого дослідження та підводять до важливих фактів і даних.
     Унікальні плакати виставки були створені за допомогою штучного інтелекту, який аналізував великий обсяг даних на тему російської пропаганди. XR-виставка докладно пояснює, як система російської пропаганди побудована, розвіює відомі фейки та маніпуляції, що діють проти України, та ілюструє можливі наслідки цього в контексті війни.
     Цей новий інструмент протидії пропаганді з використанням XR-технологій буде доступний в 5000 школах та громадських інституціях в Україні та 20 інших країнах світу. Кременчуцька міська публічна бібліотека приєдналася до національного марафону протидії пропаганді, і ви можете відвідати цю виставку.
     Додаток edAR розроблений ГО "Європейський Інститут Чорнобиля" у співпраці з ініціативою "НотаЄнота" в рамках проєкту «Термінова підтримка ЄС для громадянського суспільства», що впроваджується ІСАР Єднанням за фінансової підтримки Європейського Союзу. 
     Запрошуємо відвідати виставку! 
     Місце: Кременчуцька міська публічна бібліотека (вул. Європейська, 66/13).


Коментарі: Залишити коментар
 
X