Слідкуйте за нами

30-10-2023

День української писемності та мови в Україні був започаткований  9 листопада 1997 року в день  вшанування Преподобного Нестора Літописця – послідовника творців слов’янської писемності Кирила та Мефодія.

З 2023 року в зв'язку з переходом Православної церкви України на новоюліанський календар ми вперше відзначаємо це свято 27 жовтня.

В День української писемності та мови бібліотекарі філії  № 5 КЗК КМПБ традиційно проводять цікаві заходи, презентують книжкові виставки. Не став винятком і цей рік.

Напередодні свята до  бібліотеки завітала небайдужа, активна молодь.

Бібліотекар розповіла  про історію свята, про складний та тернистий шлях української мови до її визнання та становлення.

Присутні ознайомилися з книжковою виставкою «Мова Лесі і Тараса – то є нації слова», отримали поради щодо написання диктанту національної єдності.

Далі учасники заходу  з ентузіазмом приступили до гри «Мовний ревізор». Цікаві конкурси  дали  чудову нагоду перевірити та удосконалити свої знання української  мови, дізнатися багато цікавих фактів про рідне слово, а також проявити мистецькі здібності та креатив, виконуючи творчі та музичні завдання гри.

Переможці отримали символічні призи. Приємно, що молоді захід сподобався, хлопці та дівчата охоче  робили світлини, емоційно ділилися враженнями та отримали купу позитивних емоцій!


Коментарі: Залишити коментар
 
X