Слідкуйте за нами

29-10-2023
        26 жовтня  відзначається День гарбуза.  Це свято з кожним роком поширюється світом. У філії №1 КЗК КМПБ відбулася  година арт-терапії «Кременчуцькі гарбузці», на яку бібліотекарі запросили Лілію Мелещенко - практичного психолога ліцею №17 «Вибір» ім. М.Г. Неленя та прихильників цього яскравого та смачного подарунка осені.
Мета зустрічі – сприяти вивільненню накопичених емоцій у дітей, заспокоїти їх, допомогти проявити та усвідомити приховані почуття, розкрити креативний потенціал особистості.
        Оскільки темою зустрічі була робота зі страхами, діти прийшли на захід в образах героїв страшних історій та горорів. Учасники висловлювали свої відчуття крізь малювання, зображення того, що їх лякає найбільше. Аналіз творів відбувався на засадах ізотерапії ­- терапевтичної роботи з малюнком, в основі якої лежить принцип впливу кольору на психіку.
        Діти ділилися цікавими історіями, розмальовували та прикрашали гарбузи, грали в тематичні пазли, виконували танцювальні номери. Бібліотекарі провели «Гарбузову вікторину» та познайомили учасників заходу з історією свята.
        Діти вжилися в образи героїв, відчули себе учасниками казкових подій, а веселий фінал подарував радісні емоції, яких так потребують діти сьогодні.


Коментарі: Залишити коментар
 
X