Слідкуйте за нами

26-10-2023
       27 жовтня  відзначається День української писемності та мови. А ще на цю дату припадає день вшанування пам’яті Нестора Літописця, адже за версією деяких вчених саме з його праць починається українська мова. Хоча це твердження і є досить спірним. Існують й інші «більш давні» версії. 
       Те, що українська мова є однією з наймилозвучніших та найбагатших мов світу – це безперечно. До недавнього часу вона нараховувала приблизно 276 тисяч слів. Стрімкий розвиток в останні роки суттєво збільшив цю кількість ще на декілька сотень. А  є слова, які увійшли в нашу розмовну мову не так давно і тому не всі знають їхнє правильне значення. Тому бібліотекарі  абонемента філії №2 КЗК КМПБ разом з волонтеркою бібліотеки Міланією Руденко вирішили  трохи познайомити користувачів з деякими такими словами, підготувавши книжкову виставку-візуалізацію «Бачити українською». 
       На виставці представлена література різних жанрів. Це  словники та довідники, щоб правильно та грамотно говорити;  збірки українських народних пісень, які найкраще розкривають українську народну мову та, звісно ж, художня література. А родзинкою книжкової виставки є зображення речей, які носять цікаві назви та пояснення їхнього значення.
       Тож, якщо ви хочете розмовляти та писати правильно, а ще дізнатися якісь «мовні цікавинки», запрошуємо завітати до нашої бібліотеки.


Коментарі: Залишити коментар
 
X