Слідкуйте за нами

19-10-2023
     В читальній залі філії № 2 КЗК КМПБ  на музичну вітальню «Берегиня української пісні», зібралися учасники клубу «Друга сім’я», щоб перегорнути сторінки життя великої людини, народної артистки України, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка, Героя України, кавалера трьох орденів княгині Ольги – Раїси  Кириченко, якій 14 жовтня виповнилося б 80 років. Її ім’я добре відоме у нас й у світі саме завдяки її особливій виконавській манері.
     Приміщення бібліотеки прикрашала яскрава виставка, присвячена видатній співачці, багато матеріалів для якої нам люб’язно надала  «Кімната-музей Раїси Кириченко» Кременчуцького музею №13 «Авіор». Особливо вразила всіх розкішна концертна сукня, в якій вона виступала перед своєю вдячною публікою. 
     Ведуча заходу ознайомила присутніх з основними етапами її життєвого і творчого шляху, а далі всі переглянули відеофільм, підготовлений працівниками читальної зали, який подарував можливість шанувальникам знову зустрітися зі своїм кумиром, яка, як і завжди, вкотре освідчилася в любові до пісні, людей, України. До заходу долучились співаки Алла Лебедєва, Анатолій Зигар, Євгенія Румянцева, Петро Луценко, які виконали пісні з репертуару видатної співачки. Це такі відомі й улюблені багатьма «Вареники», «Два кольори», «Ой на горі два дубки». Такий емоційний і цікавий захід пройшов на одному диханні, залишивши в серцях і душах глядачів безмежну любов до співачки з таким вселюдським національним талантом і неперевершеним голосом.

 Як пройшов захід ви можете переглянути у сюжеті «Кременчуцькі новини».


Коментарі: Залишити коментар
 
X