Слідкуйте за нами

19-10-2023

    Полтавщина завжди була, як казала Леся Українка, стародавнім культурним центром, «колискою української літературної мови».  Наш край – серце України. Красивий, колоритний і гостинний. Саме тут написав всіма улюблені «Енеїду» і «Наталку-Полтавку» засновник сучасної української літератури Іван Котляревський. На мальовничих берегах Ворскли жила і творила Маруся Чурай. Цю землю вздовж і вшир сходив філософ й поет Григорій Сковорода. І в глибину століть сягають джерела народних традицій Полтавщини.

    Кожний з нас є спадкоємцем цієї великої скарбниці народної культури, продовжувачем її традицій та звичаїв. Але чи всі ми знаємо, чому раніше зустрічали гостей саме Хлібом-Сіллю? Що особливого було в Рушнику Немовляти, та що з ним робили на Кременчуччині? Саме для цього наш земляк, журналіст, науковець, історик та письменник  Володимир Шевченко, разом з літератором та художником Мариною Юрченко, зібрали розповіді про Символи Життя на Полтавщині, занотовані за більш ніж тридцять років наукових досліджень. 

    Книга: Шевченко В.Є. Полтавщина: Символи Життя [Текст] / Володимир Шевченко, Марина Юрченко. - Дніпро : АРТ-ПРЕС, 2020. - 160 с.  розповідає про неповторні народні символи Полтавщини: повір’я та традиції, елементі народного одягу та домашнього побуду. Книга підіймає важливу у наш час тему – збереження української самобутності та ідентичності, увічнення фольклорної спадщини пращурів.

   Ознайомитися з книгою Шевченко В.Є. Полтавщина: символи життя [Текст] / Володимир Шевченко, Марина Юрченко. - Дніпро : АРТ-ПРЕС, 2020. - 160 с. ви можете у відділі обслуговування дорослих КЗК КМПБ.

 


Коментарі: Залишити коментар
 
X