Слідкуйте за нами

12-10-2023
       12 жовтня  українському журналісту,  військовому кореспонденту Андрію Цаплієнко виповнилось 55 років.
       Відомий  письменник, сценарист, який вже понад 20 років висвітлює для українських глядачів військові конфлікти по усьому світі. Віднедавна – і на своїй Батьківщині.  Бойові дії, які ведуться в  нашій державі, змусили багатьох журналістів вперше одягти бронежилет і відправитися в «гарячу точку». Сам же Андрій вперше вдягнув бронежилет, щоб висвітлювати події всередині своєї країни 19 січня під час протистояння на вулиці Грушевського в Києві. Це, за його словами, доволі сильно вплинуло на нього, прийшло усвідомлення, наскільки сильний конфлікт відбувається в  країні й те, що він не може пройти безслідно для будь-кого.
       Автор п’яти книжок. 
       Збірка нарисів Андрія Цаплієнка «Книга змін» вийшла ще 2015 року і стала однією з перших, яка розповідала про страшні події 2014 року: анексію Криму, підступне «завуальоване» вторгнення до Донбасу, про початок війни, в яку багато хто не хотів тоді вірити. 
       У фантастичній книжці  Андрія Цаплієнка «Стіна»  - саме таку назву має  роман-антиутопія – розповідається про 2054 рік, про крах імперії та спробу вижити під її уламками, про спробу згадати минуле, щоб захистити майбутнє.
       «People of War» — люди війни. Ця книга про тих, для кого поняття «війна» рівнозначне поняттю «життя» — про журналістів, які ведуть репортажі з найгарячіших точок планети; про бійців Іноземного легіону; про дітей, які знаються на видах зброї краще, ніж у підручниках і іграшках…  Словом, вона про тих, хто постійно живе на війні. 
       Герой роману «Екватор. Чорний колір & Білий колір» - людина зі звичайним ім'ям Андрій і кумедним прізвищем Шут - займається справою зовсім не жартівливою - торгує зброєю. Свої угоди він здійснює на рівні урядів різних країн, і, схоже, що гроші для нього вторинні.
       Новий захоплюючий роман Андрія Цаплієнка «Імперія Чотирьох Сторін» побудований на загадках, парадоксах і гіпотезах, що переплітаються між собою, як давній вузликовий лист стос, що використовувався в доколумбовій Америці.
       Якщо ви хочете  більше познайомитися з творчістю письменника, журналіста Андрія Цаплієнко,  завітайте до  абонемента філії №2 КЗК КМПБ, де розміщена книжкова викладка «Повернись живим» із циклу «Ювіляри року».  


Коментарі: Залишити коментар
 
X