Слідкуйте за нами

12-10-2023
Розкажу тобі думку тайну,
 дивний здогад мене обпік:
я залишусь у серці твоєму
на сьогодні, на завтра, навік.
Ліна Костенко


       Є люди, які ще за життя стають легендами. Навколо них творяться міфи, чутки, перекази, за якими так важко відрізнити правду від вигадки. Вони ж мовчать, оберігаючи свій особистий світ від стороннього ока й впускаючи туди лише близьких і перевірених.
       Вона відмовилася від деяких нагород, бо «не носить політичної біжутерії». Не терпить мовчання, фальші, завжди говорить лише правду, безкомпромісна, «по-письменницьки усамітнена» та віддана своїм ідеям.
       Такою є Ліна Василівна Костенко (19.03.1930) – поет, публіцист, громадський діяч. І в першу чергу – жінка, яка одного разу написала: «Я вибрала долю собі сама, і що зі мною не станеться, - у мене жодних претензій нема до Долі – моєї обраниці», - і лишилася на все життя вірною цим словам.
       Ліну Костенко вважають генієм слова, залізною жінкою та живою легендою, а її біографія є прикладом для мільйонів українців та невичерпним джерелом мудрості. Її вислови надихають на зміни і змушують замислитися над вічними темами.
       Попри те, що поезії та проза Ліни Костенко перекладені багатьма мовами і відомі далеко за межами України, про саму письменницю відомо небагато, адже вона надає перевагу більш усамітненому способу життя. Але книга  Кудрін О.В. Ліна Костенко [Текст] / О.В. Кудрін. - Харків : Фоліо, 2020. - 119 с. - (Знамениті українці) – це спроба глибше пізнати поетесу як дитину, студентку, дружину і маму, громадянина і патріота своєї країни, просто Людину зі своїми думками, хвилюванням, радощами і болем. Це – спроба осягнути її шлях, щоб краще зрозуміти глибоку суть шедеврів, створених Ліною Костенко. І Олегу Кудріну ця спроба вдалася.
      Познайомитися з книгою Кудрін, О.В. Ліна Костенко [Текст] / О.В. Кудрін. - Харків : Фоліо, 2020. - 119 с. - (Знамениті українці) ви можете у відділі обслуговування дорослих КЗК КМПБ.


Коментарі: Залишити коментар
 
X