Слідкуйте за нами

02-10-2023

1 жовтня у читальній залі філії №2 КЗК КМПБ вітали з ювілеєм гордість нашого міста - голову Творчої спілки журналістів Кременчуччини, відомого краєзнавця, науковця, історика, письменника Володимира Євгеновича Шевченка.

Його творча спадщина вражає. Він – автор майже 1000 публікацій у пресі, автор понад 160 книг: науково-історичні дослідження про полтавський край, про  українські традиції та звичаї Полтавщини, казки та легенди рідного краю, навчальні та практичні посібники за темою «Засоби масових комунікацій».

За фахом Володимир Євгенович – телевізійний журналіст. Працюючи  на Дніпропетровському та місцевому телебаченні, зустрічався з відомими діячами культури, мистецтва, політиками.

Зацікавили присутніх на творчій зустрічі розповіді  й про навчання в університеті, де відточувати кожне написане чи вимовлене в ефірі слово журналіста, допомагали корифеї української літератури: Павло Загребельний, Іван Драч, Дмитро Павличко.

Володимир Шевченко викладав українську мову і літературу, основи журналістики, бібліографію, історію України, психологію, технічні засоби масової комунікації, рекламу, пресслужбу та організацію діяльності, риторику в університетах міста.

Прийшли на захід з привітаннями та словами подяки спілчани-журналісти, яким Володимир Шевченко допомагає редагувати тексти, дає слушну пораду і завжди підтримує.

Внесок в збереження традицій, культури краєзнавця та науковця важко оцінити. Любов до слова, до свого народу живе в його книгах, з якими можна ознайомитися  в бібліотеках міста.

Людині майстерного володіння пером і неймовірної фантазії бажаємо невичерпного потоку натхнення, прекрасного самопочуття, величезного добробуту і миру!

Як пройшов захід дивіться у сюжеті ТРК  "Візит".

Коментарі: Залишити коментар
 
X