Слідкуйте за нами

27-09-2023

Друга світова війна – страшна трагедія для всього світу. І у цьому році – ми святкуємо  80-ту річницю з дня  визволення Кременчука від гітлерівських нацистів.

Тому напередодні такої визначної дати на бібліотечні посиденьки «Друга сім’я»  у читальну залу філії №2 КМПБ завітав  краєзнавець, воєнний історик В’ячеслав Едуардович  Івушкін  і провів цікаву краєзнавчу годину «У війні немає забуття» за власною  книгою «На огненных рубежах. Кременчуг 1941-1943 год» книга друга. У ній автор, посилаючись на архівні документи, спогади очевидців, всебічно розкриває перед нами правду про період визвольної боротьби за місто.

Щоб відновити картину кровопролитних боїв за перемогу, та дізнатись, як проходили воєнні операції саме в Кременчуці та Кременчуцькому районі, В’ячеслав Едуардович надав  документи, карти, схеми бойових дій та  розповів присутнім про кровопролитні бої за визволення рідного міста 5 та 53 частинами  армії, особливу увагу звернув на те, хто підняв прапор перемоги над Кременчуком.  Така інформація сприймалася аудиторією дуже уважно, тема війни була близькою багатьом, адже вона торкнулась майже кожної родини. А така кропітка дослідницька робота краєзнавця зберігає пам'ять про наше сурове минуле, пам'ять про героїв, які визволяли наше місто від фашистської навали.  

Коментарі: Залишити коментар
 
X