Слідкуйте за нами

14-09-2023
 
    Як ви думаєте, що спільного між  вакциною проти чуми, ракетним двигуном, гасовою лампою,  гелікоптером, пересадкою нирки, електричним трамваєм,  компакт-диском та кінескопом? 

 

     Так, це всесвітньо відомі винаходи й до всіх них були причетні  українські винахідники. Їхня наполегливість та завзятість служать вирішенню актуальних проблем науки та техніки, сприяють поліпшенню життя наших громадян і підняттю міжнародного авторитету України. 

  



       До Дня винахідника і раціоналізатора, який щороку відзначається у третю суботу вересня, бібліотекарі відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів КЗК КМПБ підготували перегляд літератури   «Найвідоміші винаходи українців»

Де був би світ без винаходів? Як би ми зараз жили? В основі великих звершень  завжди є найкращі  ідеї  та люди, які прагнуть поліпшити те, що колись було  створено, удосконалити його. Тому День винахідника і раціоналізатора вважають своїм днем науковці і викладачі, інженери і робітники, фахівці і студенти.

     Представлена література  знайомить користувачів з українськими винахідниками та їх  винаходами. У сучасному світі, де інтелектуальна власність має дуже високу ціну, край важливо правильно оформити патент на винахід. Саме тому, окремо на перегляді виділено розділ призначений патентознавству та  авторському праву.
     Вітаємо з професійним святом винахідників та раціоналізаторів!
     Бажаємо, щоб будь-які, навіть найнеймовірніші та сміливі ідеї втілювалися в життя.


Коментарі: Залишити коментар
 
X