Слідкуйте за нами

14-09-2023

  Володимира Савовича Лиса називають справжнім феноменом сучасності. Журналіст, драматург, прозаїк, майстер витонченого слова і глибоко народний письменник. З кожним новим романом він розкриває нові грані свого таланту.

       Лис В.С.   Століття Якова [Текст] : роман / Володимир Лис. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2014. -  240 с. - найвідоміший і високо оцінений критиками роман автора, який навіть отримав кіноадаптацію.
       Перед нами з’являється прекрасний поліський край, українське село і головний герой – Яків Мех, який незабаром відзначить свій столітній ювілей. Перед його уявою постають прожиті роки. За свій вік Яків пережив п'ять держав: Російську імперію, УНР, Польщу, гітлерівську Німеччину, жив в Радянському Союзі, в незалежній Україні. Зазнав і радощів кохання, і біль втрати близьких, народження і смерті дітей... Остання мрія Якова – зустріти своє століття в колі родини. А ще отримати прощення за гріхи, які були за життя. Життя однієї людини, що уособлює собою життя цілої країни…. 
       Особливістю твору «Століття Якова» є те, що він написаний не літературною українською мовою, автор активно використовує західнополіський діалект. Завдяки цьому ніби занурюєшся в атмосферу роману і стаєш не просто читачем, а одним з учасників тих подій, відчуваєш ефект присутності.
Ця книга — про людське життя, як воно є: заплутане, з помилками та поразками, але водночас з якимось глибоким і дуже простим сенсом, який можна відчитати лише з відстані століття.
       Познайомитися з книгою ви можете у філіях №1, №2, №4, №5, №8, у відділі обслуговування дорослих КЗК КМПБ та у пункті видачі мікрорайону Лашки.


Коментарі: Залишити коментар
 
X