Слідкуйте за нами

11-09-2023
      Щороку 15 вересня у світі відзначають Міжнародний день демократії.
      Демократія, в перекладі з грецької, означає «народовладдя» - державний лад, закріплений конституційно, при якому громадяни країни мають право брати участь в управлінні нею. Це право реалізується через участь у виборах і референдумах.
      Демократія сприяє суспільному розвитку світової цивілізації. Саме вона забезпечує високий рівень життя громадян демократичних країн світу за такими якісними показниками, як тривалість життя, освіта, наука, виробництво, культура і добробут. 
      Демократія – це не тільки мета, а й процес. Сьогодні Україна на полі бою виборює право на свій незалежний та демократичний шлях у майбутнє. Тільки за повної участі та підтримки міжнародної спільноти, державних органів влади, суспільства та окремих громадян ідеали демократії можна здійснити для кожної людини в кожному куточку світу.
      До цієї події бібліотекарі відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів КЗК КМПБ підготували перегляд літератури   «Демократія – основа сучасної держави». До уваги користувачів пропонується література, в якій розкривається сутність демократії, розглядаються суспільно-правові питання щодо становлення конституційної демократії в Україні, а також історія запровадження демократичних моделей управління в інших країнах світу.
     Для пошуку інших публікацій даної тематики ви можете скористатися електронним каталогом  бібліотеки.


Коментарі: Залишити коментар
 
X