Слідкуйте за нами

06-09-2023
      2 лютого 2015 року загинув лідер гурту «Скрябін» Андрій Кузьменко. Ця втрата болем відгукнулася не тільки в серцях прихильників його музики, але й усіх, хто знав Кузьму  – продюсера, ведучого, шоумена та благодійника. Проте найбільшим болем зайшлися серця його батьків…
     «Моя дорога птаха..». Цими словами мама Андрія Кузьменка починає свою розповідь у книзі Кузьменко О. Моя дорога птаха: мамина книжка [Текст] / Ольга Кузьменко . – Львів: ВСЛ, 2015 . – 46 с.: іл. про коханого сина, згадує день, коли народився Андрійчик, його дитячі роки, садок, школу, про їх час разом. Розповідає з великою любов’ю про заняття, роздуми, досягнення та прикрощі сина, а довкола її щирих слів – старі фотографії. 
    «Для мене було величезним щастям проводити з ним час удома. Нам ніколи не було сумно вдвох». 
«Це була дитина, яка приносила тільки радість!». 
    Пані Ольга веде нас важливими місцями та знаковими подіями, які вплинули на Андрійка (Андрійко, Лєльчик – таке ніжне звертання мамине). Музична школа. Болгарія. Ще раз про школу. Цілі віхи дитинства та юності за цими блоками спогадів. І пояснення, чому у відомого публічного Кузьми Скрябіна (а так найчастіше називаємо співака ми) загострене почуття справедливості у всьому й високі вимоги до себе насамперед. В книзі ім’я  «Кузьма Скрябін» згадується лише раз, бо  так він, як автор, підписав дитячу казку  –  щемну і душевну. А далі вже кольорові фотографії київського періоду життя, подорожей з рідними та з українськими військовими. Про небайдужість Андрія до людей та подій в країні, про його гостросоціальні пісні. В піснях він виговорював все, що накипіло, що ятрило душу. «Мамцю, я на концертах більше проповідую, ніж співаю». 
    Слова мами та слова й музика Андрія Кузьменка лишаться з нами, щоб ми думали, відчували і не відверталися.
«Поки ти ще серед людей, навчися цінувати кожен новий день». 
    Познайомитися з книгою: Кузьменко О. Моя дорога птаха: мамина книжка [Текст] / Ольга Кузьменко . – Львів: ВСЛ, 2015 . – 46 с.: іл. ви можете у філії №2 та у відділі обслуговування дорослих КЗК КМПБ.


Коментарі: Залишити коментар
 
X