Слідкуйте за нами

29-08-2023
     Дмитро Іванович Донцов – український літературний критик, політичний діяч, публіцист, філософ, один із перших керівників Союзу Визволення України, головний ідеолог українського націоналізму. Народився 29 серпня 1883 року у Мелітополі в родині священника.
     Доля судила Донцову довгий життєвий, політичний та творчий шлях: на полі української публіцистики він працював майже 65 років. За цей час змінювався світ, змінювалися і погляди Донцова. Але протягом всього життя його провідною зорею була незалежна українська держава і боротьба проти росії, як головного ворога  нашої незалежності. 

     Він послідовно наполягав на тому, аби українці позбавились малоросійства  та  комплексу меншовартості.
     До ювілею видатного українця  фахівці філії № 5 КЗК КМПБ підготували книжковий перегляд, де зібрані книги  як авторства самого Дмитра Донцова, так і присвячені  його життю та діяльності.
     Переглянувши  презентовані видання, користувачі бібліотеки зможуть сформувати чітке уявлення про націоналістичні, політичні, культурологічні та філософські погляди Донцова. 
     Зараз, у добу боротьби з російською агресією ідеї  нашого українського Макіавеллі є надзвичайно актуальними та надихають на боротьбу за свободу та незалежність.


Коментарі: Залишити коментар
 
X