Слідкуйте за нами

14-08-2023
      19 серпня у світі відзначається Всесвітній день фотографії (World Photography Day)
      До цієї дати у відділі інформаційних технологій та електронних ресурсів на користувачів чекає книжкова виставка-експозиція  «Вміння бачити».
      Фотографія (або світлопис)  - дає нам унікальну можливість зазирнути в минуле та зберегти для історії  моменти свого життя, які потім, можливо,  змусять когось посміхнутися, засумувати або затамувати подих
     Зараз світлина – це щось звичайне, що не потребує зусиль. Можна зробити мільйон кадрів, а потім вибрати найкращий. А ось раніше фотографія вважалася дивом, неповторною магією, і фотографи не мали права на помилку.
      Особливе місце на виставці займають книги:
 Українська ідентичність, писана світлом. Полтавщина другої половини ХIХ - початку ХХ століття. Ч.1 [ Текст ] / [авт.-уклад. Є.М.Аничин] . ─ Полтава : ТОВ "АСМІ", 2020 . ─ 298 с. : іл.
Українська ідентичність, писана світлом. Полтавщина другої половини ХIХ - початку ХХ століття. Ч.2 [ Текст ] / [авт.-уклад. Є.М.Аничин] . ─ Полтава : ТОВ "АСМІ", 2020 . ─ 348 с. : іл., в яких через зібрані старовинні  світлини розкривається історія Полтавщини. 
       Державна служба та військова справа, міська мода та розваги, освіта та архітектура – все чим жила Полтавщина та її мешканці  з моменту появи в Україні перших  фотографів (близько 1850-тих рр.) до 1917 року, відображено на світлинах.
       Фотографи, наче чарівники, змогли вирвати  із безкінечної низки подій миті повсякденного життя наших предків та зберегти їх для нас.
       І сьогодні ми очима тих невідомих фотографів дивимось та вивчаємо історію  рідної Полтавщини! 
       Також на виставці представлені старі світлини та листівки Кременчука!


Коментарі: Залишити коментар
 
X