Слідкуйте за нами

27-07-2023
  26 липня біля віконних вітрин абонемента філії №2 КЗК КМПБ відбулася презентація фотовиставки Артема Ряси «Кременчук – Україна – Європа». 
      Ця виставка була приурочена до Дня Української Державності, яке цьогоріч відзначаємо 28 липня. Спочатку присутні прослухали розповідь бібліотекаря про тисячолітню історію нашого державотворення від Володимира Великого, який 988 року зробив християнство офіційною релігією. Це був крок до європейської спільноти. А держава за князя Володимира зміцніла, поширювалась грамотність. 
      В розповіді також зупинилися на такому важливому факторі нашого розвитку, як Магдебурзьке право, а це основи нашого самоврядування та демократії. Згадали козацтво, культурний спротив ХІХ століття, збройну боротьбу ХХ століття, російське вторгнення ХХІ століття, свідками якого ми є. 
      Далі автор світлин представив свої роботи — своєрідний фото-зріз за останні десять років, які стали дуже важливими для держави Україна та її народу. За цей час відбулося активне формування нас не просто як населення, а як народу України.  
      Артем детально зупинився на окремих світлинах, розповів, чим вони цікаві і з якими місцями та подіями в Кременчуці, Україні та Європі вони  пов'язані. Також відповів на запитання присутніх. 
      Головною думкою виставки є те, що Україна — це прекрасна європейська держава з тисячолітньою історією, з давніми традиціями демократії та самоврядування. А Кременчук — це чудове європейське місто.
      Приємно, що містяни зібралися на презентацію попри досить спекотну погоду та ще й дощик, який все лякав припуститися сильніше, а Перун перевіряв присутніх на стійкість, кидаючи здалека свої громові стріли.

   Відеосюжет "Кременчуцькі новини" про презентацію можна переглянути тут





 

Коментарі: Залишити коментар
 
X