Слідкуйте за нами

27-07-2023
      «Під час знайомства дітей з мистецтвом варто бути максимально щирими», — переконана письменниця й мистецтвознавець Франсуаза Барб-Ґалль. Обираючи підхід, треба пам’ятати про вік дитини і дозувати інформацію — тобто створити найсприятливіші умови для приємних відкриттів. Чимало цінного можна знайти у книзі:
      Мунін, Г. Б. Енциклопедія мистецтва [Текст]  : дитячий довідник / Георгій Благоєвич Мунін. - Київ : Агентство по розповсюдженню друку, 2015. -  116 с. : ілюстр., яка призначена для дітей віком до 12 років. Книга висвітлює історію українського мистецтва, всіх його галузей різних часів та епох.
      Даний універсальний довідник є значущим та цінним джерелом, що надає короткі відомості про різноманітність типів майстерності народних умільців, визначних постатей різних галузей мистецтва, а також українських емігрантів, творчість яких пов’язана з Україною. Особливу увагу присвячено майстерності українських талантів, виникненню, розвитку, а також способам створення виробів народними митцями.
      Перед читачем, як юним, так і дорослим, розгортається епічна панорама розвитку кожного виду мистецтва, один за одним проходять картини життя визначних художників, архітекторів, скульпторів, композиторів, кобзарів, акторів музичного та драматичного театру і кіно, диригентів, балетмейстерів, режисерів, митців естради, цирку, майстрів народної творчості, відомих мистецтвознавців та плоди їх творчості.
      Довідник містить відомості про творчі спілки, пам’ятки архітектури, художні музеї, театральні і мистецькі колективи України. Включено близько 80 статей – коротких творчих біографій українських митців, а також діячів культури інших народів, життя та діяльність яких пов’язана з Україною.
      Що таке ангоб? Як носили бавницю? Що потрібно для писанкарства? На всі ці та купу інших цікавих запитань ви зможете знайти відповіді у філіях №1, №3(дитяча бібліотека на Соборній), №4, №5, №8 та у відділі обслуговування дітей КЗК КМПБ.


Коментарі: Залишити коментар
 
X