Слідкуйте за нами

20-07-2023
      Сьогодні вже з упевненістю можна сказати, що українських козаків знають у всьому світі. Про них досі пишуть історії, складають пісні. Козаки завжди «ласкаво» зустрічали ласих до України поганців. Пригощали їх гострими шаблями і гарячим свинцем. Громовою хмарою налітали вони на ворога, наче блискавка сяяли їх шаблі, жоден бусурманин не міг сховатися від їх сили.
До вашої уваги пропонуємо бібліографічний огляд книги:  Каляндрук Т. Дітям про козаків [Текст]  / Тарас Коляндрук. - Львів : Апріорі, 2016. -  88 с. : іл. - (Апріорі - дітям).  
     Книга пропонує популярну розповідь про українських козаків, пластунів та характерників, їхнє бойове мистецтво та фізичну підготовку, віру й духовне життя. Базуючись на численних історичних працях, спогадах та розповідях, книга висвітлює традиції українського козацтва від минулих часів до сьогодні. Розповідь доповнюють численні ілюстрації козацького побуту та бойових звитяг. 
      Ця книга може бути корисною для дітей, які цікавляться історією та культурою України. Вона допоможе зрозуміти, хто такі козаки, як вони жили, що робили, які були їхні звичаї та традиції. Крім того, книга може бути корисною для вчителів, які бажають підвищити інтерес дітей до вивчення історії України.  
      Ознайомитися з книгою ви можете у філії №1, №3, №5, №6, №8, у читальній залі філії №2, у відділі обслуговування дорослих та у відділі обслуговування дітей КЗК КМПБ.


Коментарі: Залишити коментар
 
X