Слідкуйте за нами

28-06-2023

6 липня 2023 року о 16:00 філія №1 КМПБ запрошує усіх охочих відвідати  вуличне етнодійство «Зорі купальської ночі сяють крізь призму століть», присвячене святу Івана Купала.

Свято Купала – одне з чотирьох головних свят сонячного календаря – час літнього сонцестояння. Найкоротша ніч у році була магічною датою, оповитою різними віруваннями, легендами та традиціями. Цього дня прославляють воду, вогонь, сонце і землю.

У найкоротшу ніч в році не можна було спати. Тому у ніч напередодні Івана Купала проходили народні гуляння. У цю чарівну ніч дівчата ворожили, щоб мати щасливу долю, щоб знайти  свого судженого, шукали дивовижну квітку папороті, плели вінки, пускали їх на воду, водили хороводи, стрибали через вогонь, збирали лікарські трави і, також, плели з них віночки.

Для громади мікрорайону бібліотекарі підготували фольклорно-театралізоване дійство та етнічні забави в обрамленні магічної купальської ночі: майстер-клас з плетіння вінків, літературну вікторину «На калину роса впала – в нас на вулиці Купала», книжковий дворик «Звичаї та традиції дня Івана Купала» та фото зону.

Ви матимете нагоду також дізнатися про купальські звичаї та традиції  в інших країнах. На вас чекають цікаві забави, ігри, рухливі танці.

На святі звучатимуть обрядові пісні у виконанні співочого колективу учнів музичної школи №3 ім. Колачевського та поезія кременчуцьких літераторів.

Запрошуємо всіх цікаво та весело провести своє дозвілля на святі Івана Купала!

Запрошуємо представників мас-медіа для спілкування з організаторами та  учасниками заходу.

Захід відбудеться з дотриманням усіх заходів безпеки під час воєнного стану біля бібліотеки за адресою: проспект Лесі Українки, 13. 

Контактна особа: провідний бібліотекар відділу соціокультурної діяльності Василевська Аліна Анатоліївна, тел. робочий 0987910213


Коментарі: Залишити коментар
 
X