Слідкуйте за нами

08-06-2023

Щорічно у травні відзначаємо День краєзнавства. 28 травня 1925 року у  Харкові розпочалася І Всеукраїнська конференція з краєзнавства, на якій було створено Український комітет краєзнавства. Цей день вважається офіційною датою вітчизняного краєзнавчого руху.

Кременчуцька міська публічна бібліотека активно займається розповсюдженням краєзнавчих знань.  І для нас дуже важливо підтримувати інтерес до минулого і сьогодення нашого краю. 

8 червня з цієї нагоди у  відділі інформаційних технологій та електронних ресурсів КЗК КМПБ відбувся день бібліографії «Краєзнавчі джерела рідного краю». 

В цей день до нас завітали бібліотекарі освітніх закладів міста Кременчука.  Працівники КЗК КМПБ підготували цікавий перегляд краєзнавчої літератури та  розповіли про організацію краєзнавчого фонду бібліотеки. 

А будь-який, навіть найбагатший фонд не виконує своїх функцій, якщо на нього не має добре упорядкованого довідково-бібліографічного апарату.

Тож присутні дізнались про зведений Краєзнавчий каталог бібліотеки та пройшли тренінг з користування сайтом КЗК КМПБ під час якого здобули нові знання та отримали алгоритм пошуку краєзнавчої літератури в електронному каталозі.

Корисною була інформація про можливості платформи «Дія. Цифрова освіта» для  підвищення медіаграмотності та вдосконалення цифрових навичок бібліотекарів освітніх закладів.

Однією  з важливих ділянок краєзнавчої роботи є видавнича. Присутніх зацікавив бібліографічний покажчик  «Кременчук – штрихи історії і сьогодення: література про м. Кременчук», який презентувала  головний бібліограф КЗК КМПБ.

Гостям заходу сподобалась книжкова виставка «Кременчук – горизонти поступу» та віртуальна виставка «Кременчук від А до Я», яку підготували бібліотекарі відділу.

Більше світлин з дня бібліографії ви можете переглянути за посиланням

Коментарі: Залишити коментар
 
X