Слідкуйте за нами

08-06-2023

     Пізнавати Україну із книгою в руках – справа надзвичайно цікава і корисна. Тому бібліограф Кременчуцької міської публічної бібліотеки продовжує щотижневу рубрику #Пізнаємо_Україну_разом, в якій буде знайомити Вас з книгами про Україну: її історію,  видатних людей, про українську мову та сучасну українську літературу.

     Міфи та легенди – це історії про реальне життя, але оповиті загадковістю, містикою та щедро прикрашені вигаданими фактами.

     От і  українські міста, села, гори та ліси аж переповнені переказами та байками, міфами та легендами, які  зберігають у народній пам’яті й передають майбутнім поколінням знання про історичне минуле українського народу, пояснюють причини виникнення різних явищ природи, а також навчають правил, яких має дотримуватися людина протягом усього свого життя.

     Тисячу років перебували в забутті найстародавніші духовні скарби українського народу - міфи й легенди дохристиянської доби.

     Книжка :  Плачинда С.П.   Міфи і легенди Давньої України[Текст] /Сергій Плачинда . - Київ : ФОП "Стебляк", 2020. - 299 с.  відроджує величний пантеон міфічних героїв і персонажів, що їх створила поетична уява праукраїнців. В ній представлений усний язичницький епос, міфи та легенди України, що старовинніші від єгипетських пірамід. Книга дарує своєму читачеві найкращі з них:  "Сокіл-Род", "Прадуб", "Білобог і Чорнобог", "Коляда і Мара", "Земля", "Дажбог і Жива", "Божич", "Перун", "Стриба", "Сварог" та ін. Усі вони захоплюють своєю дотепністю, витонченістю, мовним багатством.

     Кожного, хто прагне зазирнути в саму глибінь історії України, пройнятися її красою, мудрістю й дивовижним, хвилюючим злиттям Людини з Природою запрошуємо за книгою до філії №2 КЗК КМПБ, що по вул. Соборній, 11.

Коментарі: Залишити коментар
 
X