Слідкуйте за нами

01-06-2023

      1 червня майже в усьому світі відзначають  Міжнародний День захисту дітей. Ще в 1989 році представниками урядів багатьох країн, була підписана конвенція про права дітей.  Хоча вона і має статус міжнародної та покликана захищати права дітей,  на превеликий жаль в умовах війни зчаста ці права цинічно порушуються. І це не просто слова, це реальна дійсність наших діток, яких позбавили їх основного права – щасливого і безтурботного дитинства в повноцінній сім’ї. Але окупантам не вдалося вкрасти основне - дитячу мрію. Заради майбутнього своїх діток, їх мрій і бажань,  дорослі готові віддати найдорожче - життя.

     А які ж мрії у нашої малечі? Про це  мешканці та гості Кременчука мали можливість дізнатися 1 червня на вуличній книжковій  виставці - «Дитячі мрії про вільну Україну», яку організували бібліотекарі відділу обслуговування дорослих КЗК КМПБ.

     Виставка мала декілька локацій. Одна з них була представлена книгами, які  покликані розширити  пізнання дітей  про їх батьківщину - таку сміливу, таку незламну і таку незалежну Україну.

     А ось про дитячі мрії перехожим  розповіли  малюнки, які  маленькі художники заздалегідь радо представили  для конкурсу:  «Дитячі мрії про вільну Україну». Дійсно, картини, виконані в різних техніках, об’єднала  спільна мрія – Перемога, міцна родина і квітуча Україна.

     В  ролі «незалежного оцінювача» - виступили  користувачі бібліотеки та перехожі містяни, які голосували червоними  серденьками за вподобаний малюнок. Всі учасники отримали невеличкі, але приємні сюрпризи та подаруночки.

     Ще одна локація – візуалізація мрій і бажань на плакаті. Кажуть, якщо яскраво описувати своє  «майбутнє життя», то воно обов’язково здійсниться. Ось до наповнення такого плаката і були залучені дітлахи. 

     Окрема локація – «Канікули з книгою»  представила книги, які обов’язково стануть  другом,  порадником  та допоможуть пережити нашим маленьким, але дуже сміливим українцям тяжкі часи.

     Виставка довела, яка талановиті українські діти та нікого не залишила байдужим!


Коментарі: Залишити коментар
 
X