Слідкуйте за нами

31-05-2023

        Історія України схожа на мапу, яка містить безліч білих плям. Століттями пропаганда стирала наше минуле, здобутки українців нахабно крали чи забороняли. Проте час завжди розставляє все по своїх місцях. 

        Тож пропонуємо вашій увазі книгу:

        Сорока Ю. В.   100 важливих подій історії України / Юрій Сорока. - Харків : Фоліо, 2019. - 205 с.

        В цьому виданні розповідається про важливі події, які сформували сучасну Україну. Автор зосередився на позитивних подіях української історії, наших перемогах. 

        Досить довго експлуатувався образ нашої країни як безпорадної жертви, яка постійно страждає і не здатна протистояти зовнішньому тиску. Але заглиблення в реальну історію України доводить, що це не так.

        Україна подарувала світові багато талановитих людей — фізиків, мислителів, архітекторів, мікробіологів, письменників, багато хто з читачів відкриє тут для себе нові імена або більше дізнається про тих, про кого чув уже раніше.

        При написанні книги автор використав десятки літописів, документів та історичних розвідок. Читач дізнається про відкриття Трипілля, заснування ПЛАСТу, першу Конституцію, літак «Мрія» та інші знакові події від скіфських часів і перемог козаків до сучасних спортивних досягнень.

       Ми довго боролися за можливість вивчати історію без міфів і викривлень, а ця книга допоможе відновити «пробіли» нашої історії і продемонструвати, що, попри все, Україна пам’ятає своє минуле і має намір, враховуючи свій багатющий історичний досвід, будувати власне щасливе майбутнє.

     

 


Коментарі: Залишити коментар
 
X