Слідкуйте за нами

30-05-2023

30 травня у філії №5 КЗК КМПБ   у зв’язку з перейменуванням вулиці Генерала Манагарова на честь відомого лікаря-уролога Івана Бончука відбулася зустріч мешканців мікрорайону з родичами і колишніми колегами Івана Івановича з лікарні «Правобережна».

       Іван Іванович Бончук – заслужений лікар України, 15 років був головним лікарем 2-ї міської лікарні. Під його керівництвом було відкрито єдине в області відділення хронічного гемодіалізу. Він один із перших не лише у місті, але й в Україні впровадив новий вид медичної допомоги – «сімейна медицина». Іван Іванович всім серцем вболівав за очолюваний ним лікувально-профілактичний  заклад, за рідне місто і здоров’я його мешканців. Усю творчу енергію, надзвичайний організаторський хист він без останку віддавав своїй лікарні. За кожним кроком знаного лікаря – невтомна праця, безсонні ночі, турбота і неспокій, ризик та відчайдушна боротьба за життя.

       Щоб розповісти гостям зустрічі про лікаря Бончука до бібліотеки завітали колишні коллеги Івана Івановича – Людмила Платонівна – лікар-анастезіолог, заступник головного лікаря з медичної частини та Віра Дмитрівна – старша сестра урологічного відділення. Вони пригадали,  яким керівником був І.І. Бончук, цікаві  історії, які відбувалися під час спільної роботи.

       Також  на зустрічі завітала племінниця Івана Івановича – пані Лариса, яка пригадувала особисті моменти життя відомого лікаря та надала багато фотографій з приватного архіву.

     Зустріч пройшла у камерній, невимушеній атмосфері, усім було цікаво пригадати Івана Івановича Бончука і дізнатися про нього щось нове.


Коментарі: Залишити коментар
 
X