Слідкуйте за нами

21-05-2023
       Вишита сорочка є не тільки частиною традиційного одягу українців, але й символом та оберегом, який передається нам у спадок із покоління в покоління як безцінний скарб. Вишиванка об’єднує нас, вирізняє серед інших. Це своєрідна візитівка України у світі та дрес-код нації.
      18 травня,  у Всесвітній день вишиванки, біля стін бібліотеки пройшла організована абонементом філії №2 етновиставка «Витоки» із циклу «Життя як будень, життя як свято». Виставка була представлена в декількох локаціях.
      Перехожі з цікавістю розглядали аутентичні та сучасні вишиті речі, яскраві книги, присвячені українським вишиванкам, народному одягу різних регіонів України, характерним узорам на вишивці.
      Також були представлені світлини відомих українців у вишиванках та їхні книги, якщо це письменники, або ж література про них.

      Окрема тема -  «Вишиванки в житті наших захисників». Вишиванка для військових – це цінний і бажаний подарунок, особливо, якщо вона вишита чи замовлена рідними. Під час виставки, відома майстриня Наталя Рома представила чудову вишиванку, виготовлену нею для нашого захисника. Розповіла, як створювалась ця сорочка. Бажаючі могли подивитися коротеньке зворушливе відео моменту вручення військовому подарунку-сюрпризу - вишиванки. Притиснута до грудей вишиванка – найкращий знак її цінності.
      На виставці була представлена і вишита сорочка відомого в місті волонтера-медика, а тепер військовослужбовця Ростислава Зауральського. Вдячні його родичам за можливість продемонструвати цю вишиванку.
      І щиро вдячні всім нашим захисникам, медикам, волонтерам, всім, хто робить все можливе і неможливе для нашої Перемоги.
      Вишивати – любити, оберігати, вірити й чекати!
      Під час виставки усі бажаючі могли переглянути в бібліотеці фільм «Спадок нації». Ідея фільму полягає в тому, що вишита сорочка є не тільки матеріальною, а й духовною спадщиною українського народу.
     Відеосюжет про етновиставку "Витоки" можна переглянути за посиланням
Коментарі: Залишити коментар
 
X