Слідкуйте за нами

21-05-2023
Встає над світом щире сонце вранці,
І землю гріє променем ясним.
А я іду по світу в вишиванці.
Я – українець. Я – горджуся цим…
        Вишиванка здавна  вважається оберегом від усього лихого, вона є символом краси та міцного здоров’я, а також щасливої долі, вірності та любові. Це своєрідний код української нації. Вона настільки глибоко увійшла у наше життя, що в Україні встановили спеціальне свято – День вишиванки, який святкують у третій четвер травня.
        Це свято молоде, але його краса, символічність та потужний посил залучають до святкування тисячі українців, відгукуються патріотичними почуттями у серцях багатьох. 
        18 травня  у філії №3 КЗК КМПБ (дитяча бібліотека на Соборній) підготовлено тематичний перегляд літератури «У рідному краї цвітуть вишиванки», на якому  представлені видання, які знайомлять з історією українського костюма, технікою вишивки сорочок. Цікавим буде дізнатись про символізм кольорів у вишивці давніх українців, види орнаменту та регіональний вплив на різноманіття візерунків. 
        Представлена література  ще раз  підкреслює красу й поезію української вишиванки.  
        Доповнює тематичний перегляд інсталяція з вишитих рушників,  та  паперових вишиванок, виготовлених у техніці оригамі. А родзинкою інсталяції стала сорочка, яка була вишита ще на початку ХХ сторіччя. 
        Термін експонування: 18 травня – 1 червня 2023 р.
Коментарі: Залишити коментар
 
X