Слідкуйте за нами

18-05-2023
        17 травня  відділ обслуговування дорослих КЗК КМПБ провів креатив-майстерню митця «Наталія Рома. Мережу долю»,  присвячену Всесвітньому дню вишиванки, який цьогоріч припадає на 18 травня
        На захід були запрошені містяни - пошановувачі мистецтва української вишивки.  Наталя  Рома - майстриня ручного вишивання, носій елемента нематеріальної культурної спадщини «Технологія вишивки «білим по білому с.Решетилівка», який занесено до переліку нематеріальної культурної спадщини та невдовзі має бути затверджений ЮНЕСКО.
    Наталку добре знають у нашому місті, як популяризатора української вишивки. У теплому живому спілкуванні присутні мали змогу долучилися до світу художньої вишивки, прослухати цікаву розповідь майстрині про деякі секрети  творчості, про участь у різних вишивальних проєктах, що проводилися у місті та на всеукраїнському рівні.  В залі були представлені рушники та вишиті сорочки майстрині, а розповіді про історії створення кожної вишитої речі сприймалися з великою цікавістю, а іноді навіть зі сльозами на очах. 
      Справжньою окрасою зустрічі стали пісні у виконанні маленьких учасників вокальної студії «Натхнення» (керівник Вікторія Бахарєва). Присутні в залі мали можливість розповісти історію своїх вишиванок, кременчуцька поетка Таїсія Цибульска закликала «частіше одягаймо вишиванки» своїм чудовим віршем «У день вишиванки». Після закінчення заходу присутні ще довго знайомилися з виставкою раритетних вишиванок, рушників та милувалися неперевершеними рукотворними виробами Наталки Роми.

Більше світлин дивіться за посиланням 
Коментарі: Залишити коментар
 
X