Слідкуйте за нами

07-05-2023
 Шляхами «Рушника Сковороди»     4 травня 2023 року відділ абонемента філії №2 КЗК КМПБ знову зустрічав у своїх стінах «Рушник Сковороди». Минулого року, а саме 3-го лютого, в рік Григорія Сковороди (300-річчя від дня народження) ми презентували його вперше. Збиралися в бібліотеці, вишивали на ньому узори. 
      Тоді рушник тільки розпочинав свою мандрівку Україною. Зараз, уже повністю вишитий, неймовірно гарний, він повертається своїми шляхами, щоб продемонструвати свою красу – результат нашої спільної праці, нашого єднання, любові до своєї культури і традицій. 
На заході поговорили про такі явища української культурної спадщини, як постать Григорія Сковороди та українські вишиті рушники, які є символами України, і про те, як їх поєднали в цьому проєкті. 
      Цікаво, що присутні активно доповнювали розповіді основних виступаючих: бібліотекаря і відомої майстрині Наталії Роми, яка привезла проєкт до Кременчука: ділилися своїми роздумами та враженнями від знайомлення з творчістю Григорія Савича, обговорювали візерунки вишивки різних регіонів України. І, звісно ж, милувалися цим неймовірним рушником. А на закінчення всі підхопили відому, улюблену багатьма «Пісню про рушник», яка лунала з екрана телевізора. 
      Свою незвичну мандрівку «Рушник Сковороди» завершить в Переяславі, в Меморіальному музеї Г.С. Сковороди.
      Більше світлин ви можете переглянути за посиланням
      Відеосюжет про захід від КТРК "Кременчуцькі новини" дивіться за посиланням.
Коментарі: Залишити коментар
 
X