Слідкуйте за нами

04-05-2023
       У воєнний час поезія - також зброя. У рядках віршів наша злість на ворогів, наша впевненість в українському війську, наш біль від втрат і наша віра в перемогу. Кожен вірш, кожен рядок, кожне слово - це вже частина української історії.
       Так склалося, що історія України багата і наповнена яскравими постатями, які мають власні почуття, емоції, які і були керуючою силою їх поведінки, визначали характер їх творчості та діяльності.Такою яскравою постаттю був український поет, письменник, вчений, громадський діяч, засновник літературного проєкту «Дух Нації» -  Юрій Руф. У своїй поезії він оспівував українські звитяги.  Лицар українського духу 41-річний Юрій Руф (справжнє прізвище – Дадак) загинув на Луганщині, захищаючи Україну в складі 24-ої ОМБр імені короля Данила. Він помер смертю героя, що до останнього боронив рідну землю.                 Останній допис українського поета у фейсбуці з'явився 19 березня - це був вірш з фронту. Іржавий обрій вицвів з темноти,Відтінком домни небеса палають,
Горизонтальні вогняні хвости
В щілинах рваних хмар на виднокраї.
Далеко в полі зблиснув терикон.
Гарячий диск на старт в зеніт піднявся,
В туману вранішнього піні покупався.
        Новий світанок й новий день зійшов на трон. Юрій Руф завжди буде жити в нашій пам'яті і в пам'яті майбутніх поколінь. Ми будемо цитувати його вірші, вивчати його творчість. Юрій Руф вірші почав писати ще у підлітковому віці. Встиг видати такі збірки: «Багряна лірика», «Час Революції», «На зламі епох», «Ваніль чи сталь?!».Він вважав свою творчість одним з типів поетичної пропаганди патріотизму, адже його поезія мотивувала до дій, активізувала почуття національної самосвідомості та гордості. Частина його творів покладена на музику українськими рок-гуртами. 
         Сьогодні пропонуємо вам  ознайомитись з книгою 
   Руф Ю.
   Вектор протидії. На зламі епох[Текст]:Поезія. Публіцистика / Юрій Руф. – Київ: Вид-во «Залізний тато», 2022. – 240 с.
       
 Під обкладинкою цього видання розміщено збірки  поезій «На зламі епох» та «Векторпротидії». Збірка присвячена українським воїнам, героям нинішньої російсько-української війни. У книзі описані події, сучасниками та учасниками яких ми є. Аналізуючи історичну минувшину та сучасні героїчні події, автор намагається дати відповіді на запитання, які сьогодні постали перед українцями. Хто ми? Якими є наші цінності? За що ми боремося?
        Ми точно знаємо, що війни закінчуються, а поезія - ні.
Коментарі: Залишити коментар
 
X