Слідкуйте за нами

27-04-2023
      Саме ці слова відомого поета Максима Рильського стали епіграфом до бібліотечного уроку-гри «Словник – інструмент пізнання світу», який 27 квітня провели бібліотекарі філії №3 КЗК КМПБ(дитяча бібліотека на Соборній)  для  учнів 7-Б класу гімназії №20.
      На початку  уроку учнів ознайомили з  різними словниками, як з одним із видів довідкової літератури. Далі читачі вирушили у подорож країною «Словарією» і під час зупинок на станціях виконували певні завдання.
      Станція «Теоретична» ознайомила з великим різноманіттям словників, а на станції «Асоціативна» читачам-мандрівникам до слова «мова» потрібно було підібрати епітети. Читачі удосконалювали навички пошукової роботи зі словниками під час відвідування станції «Орфоепічна»  та «Мовознавча». А ось станція «Іншомовна», на прикладі структури книги, знайомила читачів із запозиченими словами. Що таке лясе, де знайти шмуцтитул у книзі та як виглядає фронтиспис – учні  дізнавалися зі словника іншомовних слів.
      Найвеселішою була станція «Театральна», де читачі продемонстрували свої акторські здібності під час гри на кшталт відомого усім «Крокодила», зображуючі слова з тлумачного словника.
      Бібліотечний урок пройшов насичено, цікаво, пізнавально та довів, що словник – і справді інструмент пізнання світу!





       Більше світлин дивіться тут. 

Коментарі: Залишити коментар
 
X