Слідкуйте за нами

13-04-2023
Із Христовим Воскресінням щиро Вас вітаєм!
Жити в радості й любові від душі бажаєм!

        Найщиріші вітання  подарувала своїм користувачам філія №1 КЗК КМПБ, організувавши 13 квітня справжнє святкове дійство «Христос Воскрес - Воскресне й Україна!».
        Великдень вважається одним з найулюбленіших свят українців.
        За декілька днів до Великодня всі починають активно готуватися до свята. Присутні на святі дізналися  яких звичаїв та традицій дотримувались наші пращури, готуючись до цього Великого весняного свята, чому останній тиждень перед Великоднем називається чистим або білим, про призначення кожного дня тижня перед Великоднем, традиції випікання пасок та розмальовування і фарбування писанок.
        Господар та Господиня свята - члени Спілки літераторів «Славутич» Ірина Залюбовська та Ігор Герасименко, разом з глядачами зібрали  великодній кошик. Молода Весна-царівна принесла зелену травицю і запашне зіллячко, а дівчатам по вінку з хрещатого барвінку.
        На святі звучали пісні та вірші про весну, про Україну у виконанні співочого колективу «Дніпрянка» мікрорайону №1, учнів музичної школи №3 ім. Колачевського, які  подарували чудовий настрій і зарядили позитивною енергією всіх присутніх.
        Захід  розширив і поглибив знання про найдавніше церковне
свято, виховав любов до України, її традицій, минулого і сучасного.

Більше світлин дивіться тут

Коментарі: Залишити коментар
 
X