Слідкуйте за нами

10-04-2023
     16 квітня православні християни   відзначають Світле Свято Великодня – найсвітліше, найбільш шановане християнське свято, що встановлено на честь Воскресіння Ісуса Христа. Це свято весняного пробудження природи та добрих справ. Символами свята є усе, що символізує Вічне життя, Оновлення та Світло: паска, крашанка або писанка, світло пасхальної свічки.
     З нагоди свята Христового Воскресіння філія №5 КЗК КМПБ представляє  народознавчу книжкову виставку «Свято Паски  йде до хати, будемо Великдень святкувати». На виставці представлені видання, які розповідають про народні традиції святкування Великодня.   Користувачі можуть ознайомитися з книгами етнографів О. Воропая, В. Скуратівського, Г. Лозько, які висвітлюють національні особливості українських свят, зокрема Великодня, а також традиції та звичаї, пов’язані з цим святом. Журнали, представлені на виставці, розкривають таємниці писанкарства, адже нині воно набуває розмаху, бо відроджуються забуті техніки та з’являються нові.
     Українці відроджують та бережуть свої національні традиції, уявлення про весняне пробудження, про невмирущість вічно живого духу нашого народу.           
     Тож у ці святкові дні Воскресіння Христового запрошуємо до філії №5, що за адресою вул. Республіканська,  65, ознайомитися з виставкою та отримати позитивні емоції від спілкування з книжковими виданнями.
      Більше світлин з народознавчої виставки ви можете переглянути за посиланням.
Коментарі: Залишити коментар
 
X