Слідкуйте за нами

05-04-2023
        Її ім’я – Квітка Цісик. Вона - співачка, яка стала легендою України!
        4 квітня в день народження неперевершеної Квітки, американки з українською душею та неймовірним голосом, в бібліотеці  Кременчуцького льотного коледжу ХНУВС за підтримки бібліотекарів коледжу, бібліотекарі  абонемента філії № 2 КЗК КМПБ провели чудовий захід — вечір-елегію "Далекий голос України”, присвячений ювілею співачки. В цей день їй мало б виповнитись 70 років.
        Вже 25 років, як її немає з нами. Але її пісні ніжно і зворушливо, велично та емоційно летять над світом. У цих піснях – вся Квітка Цісик, емоційна, сильна, вольова.  Голос Квітки Цісик чарує, закохує в себе. Ще ніхто крім неї не записував українські пісні з таким розмахом, такої якості і за такі кошти (чверть мільйона доларів). Це був не бізнес-проект, а проект любові до України, подарунок всім українцям, її вклад в українську культуру.
        Про все це та про історію життя Квітки та її родини, популярність Кейсі (це її псевдонім) в Америці, її творчість, кар'єру в рекламному бізнесі, здобутки розповіли курсантам та всім присутнім на заході бібліотекарі абонемента філії №2 Кременчуцької міської публічної бібліотеки.
        На заході було багато відео з записами пісень у виконанні Квітки Цісик, уривками  інтерв'ю з нею, фотографіями, розповідями про її дитинство, родину, творчі злети і прагнення.
        А у виконанні Народного вокального гурту "Крила” Кременчуцького льотного коледжу ХНУВС під керівництвом Тетяни Булат прозвучали пісні із репертуару Квітки Цісик.
        Захід видався емоційним і зворушливим, як і пісні самої Квітки, які продовжують чарувати і надихати українців.
        В піснях Квітки Цісик живе душа України, нашого народу.






Коментарі: Залишити коментар
 
X