Слідкуйте за нами

02-04-2023
      Щороку 2 квітня у світі відзначають Міжнародний день дитячої книги. Це свято було започатковане в 1967 році рішенням Міжнародної ради з питань дитячої книги. А дата обрана не випадково. Саме цього дня народився славетний данський казкар – Ганс Крістіан Андерсен, якому не тільки вдалося змінити ставлення до дитячої книги, але й розвинути та збагатити цей вид художньої літератури. Творами
дивовижного митця захоплювалося не одне покоління читачів в усьому світі.
      2 квітня у філії №1 КЗК КМПБ пройшли голосні читання «Читайте з нами українське». Саме голосні читання улюблених творів пробуджують у дітей інтерес до читання, спонукають їх до читацької культури та поглибленого самостійного читання, розвивають критичне мислення.
      Бібліотекарі познайомили малечу з історією виникнення Міжнародного дня дитячої книги, а також з цікавими фактами життя і творчості Ганса Крістіана Андерсена, читали вголос книгу Марусі Щербини «Небилички від Марічки».
      Читачі поринули в атмосферу ігор, розваг та конкурсів «Цікаві  питання», «Щасливий випадок», «Бюро знахідок», розгадали літературні загадки та відповіли на питання  вікторини,   із задоволенням взяли участь у казкових руханках.
      Для юних читайликів на тематичній викладці «Дитяча книга збирає друзів» були представлені чудові книги.
     Після заходу діти активно висловлювали свої думки та ділилися враженнями.

Коментарі: Залишити коментар
 
X