Слідкуйте за нами

26-03-2023
     26 березня у читальній залі філії № 2 КЗК КМПБ відкрилась виставка вириванок «Живи та квітни, моя Україно!», яку підготували вихованці гуртка «Декоративно-ужиткове мистецтво» Кременчуцького міського центру позашкільної освіти «Академія майбутнього» під керівництвом Дмитра Короля.  
     У Арт-просторі філії №2 можна побачити дві яскраві вириванки української тематики з образами птахів, тварин та степових квітів. Окрім цього тут представлено ще 20 творчих робіт молодих талановитих вихованців. 
     Вириванка - особлива техніка витинанки, в якій не використовують ножиці, а візерунок виконується за допомогою відщипування шматочків паперу руками. Раніше витинанка була обов’язковою частиною будь-якого свята українців, не втратила вона актуальності й зараз. 
     Вступним словом презентацію відкрила заступник директора з навчально-виховної роботи Каракуца Галина Василівна, яка нагородила талановитих вихованців подяками за творчі досягнення. Дмитро Король розповів про колективну роботу над українською вириванкою, а батьки дітей та присутні гості поділились своїми враженнями від цікавої презентації.       
     Завершила захід концертна програма від творчої групи дітей музичної  школи №1 під керівництвом Олени Родіної. 
     Надихнувшись  цією чудовою, яскравою, барвистою виставкою з символічною назвою «Живи та квітни, моя Україно!» талановиті діти прийшли привітати присутніх музичними творами про нашу Батьківщину.
     Було дуже цікаво і затишно, атмосфера заходу була  теплою, душевною. Гості заходу були дуже задоволені святом, зробили фото на згадку, а в книзі відгуків залишили приємні слова подяки. 
     Відеосюжет про відкриття виставки можна переглянути тут.
Коментарі: Залишити коментар
 
X